Komma igång igen efter ett uppeheåll

Okej, nu är det dags för mig att försöka ta mig tillbaka till mina goda rutiner. Jag har vilat, verkligen vilat, i snart två veckor. Har jag varit stressad över detta? Verklige inte! Det har varit otroligt skönt och precis vad jag och min kropp behövde.

Jag har inte mått riktigt som jag ska psykiskt och då påverkas man ju också såklart fysiskt. Allt hänger ju ihop, visst?

Idag vaknade jag med en helt ny energi och magbesvären som jag dragits med är mycket bättre. Jag känner mig faktiskt rastlös, vilket jag inte gjort på länge och det är ett friskhetstecken. Jag saknar känslan av skakiga muskler och lukten av svett. Men hur går man egentligen till väga på bästa sätt när man vill komma igång efter ett uppehåll, för visst är det alltid en ganska hög tröskel att ta sig över?

Jag startade idag med att ta en lite längre promenad och ganska rask för att se hur kroppen svarade på fysisk aktivitet. Det värsta är om man går från noll till hundra och chockar kroppen. Då kan den sparka bakut och slå tillbaka.

Nedanför listar jag mina tre bästa tips för att komma tillbaka:

  • Försök att sänk kraven på din träning de första passen och låt kroppen vänja sig vid den fysiska aktiviteten igen för att se hur den svarar. Kanske lätta på vikterna, korta ner passen och lägg ribban utefter de förutsättningar du har i dagsläget.
  • Glöm inte bort vilan. Gå inte från noll till hundra, utan planera in dina vilodagar lika gärna som du planerar in dina träningsdagar.
  • Välj ut dina roligaste pass och prioritera dem först, då blir det lättare att utföra.

Så trots att det idag kliar lite i kroppen och gymmet lockar, så nöjer jag mig med promenaden. Jag mjukstartar och låter kroppen komma ikapp. Om jag vaknar med samma energi imorgon blir det ett lättare pass på gymmet, men just nu fokuserar jag på att ta en dag i taget och njuter av idag är en bra dag.

Nu ska jag ta tag i tvättberget här hemma och städa av lägenheten. Det har verkligen inte varit prio de senaste dagarna, men idag känner jag för att vrida på musiken och skura loss.

Foto 2016-07-01 17 34 25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s