Busenkel asiatisk kycklinggryta

Jag tycker att de är tråkigt att behöva slänga mat. Istället är det roligt att improvisera och använda sig utav det som behövs ätas upp till något ätbart istället. Ännu roligare är det när det blir succé! Fördelen med en sån här rätt är att man kan lägga till och välja bort vilka ingridienser man tycker passar bra, har hemma och tycker om.
Här har ni en busenkel kycklinggryta som är klar på bara ett kick. Den smakade gudomligt och den passar alldeles utmärkt att frysa i potionsformar och plocka upp när tiden för matlagning inte riktigt finns.
Jag använde mig av:
  • Kyckling
  • Morötter
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Paprika
  • Gullök
  • Sockerärtor
  • Minimajs
  • Annanas
  • Kokosmjölk
  • Curry
  • Sambalolek
  • Mangochutney
  • Soltorkadetomater
  • Cashewnötter
Jag började med att steka kycklingen tillsammans med lite salt och chilipulver. Under tiden skar jag upp grönsakerna och stekte dem separat. Vill du minska på antal ingredienser så ta en påse med färdiga wokgrönsaker. När det var genomstekt la jag över dem i samma panna och hällde på kokosmjölken, curry, sambal olek och mangochutney. Detta fick puttra ihop sig och när det var klart så toppade jag med ananas, soltorkade tomater och cashewnötterna. Detta tillsammans med ris fick smaklökarna att dansa loss!
IMG_0774 IMG_0775
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s